Si të mbeteni shtatzënë: 9 këshilla për ngjizje të shpejtë

Si të mbeteni shtatzënë: 9 këshilla për ngjizje të shpejtë

Po përpiqeni të mbeteni shtatzënë? Disa ndryshime të thjeshta të stilit të jetesës mund të ndihmojnë për të rritur pjellorinë tuaj në çift. Shikoni këto këshilla kryesore.

Hapi i parë: lini duhanin

Dihet se pirja e duhanit redukton fertilitetin tek meshkujt dhe femrat. Është gjithashtu e rrezikshme për fëmijën tuaj nëse jeni ende duke pirë duhan kur jeni shtatzënë.

Hapi i dytë: stërvituni së bashku

Të bëhesh në formë është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur fertilitetin tuaj. Nëse nuk jeni mësuar të ushtroheni, filloni duke shtuar më shumë lëvizje në ditën tuaj. Për shembull, mund të provoni të zbrisni nga autobusi një ndalesë më herët, ose të merrni shkallët në vend të ashensorit.

Megjithatë, mos e teproni. Gratë që ushtrojnë intensivisht (si atletët profesionistë) ndonjëherë zbulojnë se kjo pengon ciklin e tyre menstrual, gjë që mund të jetë e keqe për fertilitetin.

Hapi i tretë: hani shëndetshëm

Ushqimi dhe fertiliteti janë të lidhura. Nëse të dy i përmbaheni një diete të shëndetshme dhe të ekuilibruar, mund të jeni në gjendje të rrisni shanset për të mbetur shtatzënë.

Hapi i katërt: relaksohuni

Përpjekja për të mbetur shtatzënë mund të jetë stresuese. Pak stres i rastësishëm është krejtësisht normal dhe nuk duhet të ndikojë në shanset tuaja për të ngelur shtatzënë. Megjithatë, stresi i zgjatur ose i rëndë mund ta bëjë më të vështirë ngjizjen si për burrat ashtu edhe për gratë, kështu që përpiquni ti trajtoni qështjet sa më lehtë që të mundeni.

Jepini njëri-tjetrit një masazh qetësues, provoni disa ushtrime të frymëmarrjes së thellë ose thjesht shijoni një vakt argëtues jashtë. Çfarëdo që ju ndihmon të ndiheni të qetë dhe të relaksuar.

Hapi i pestë: hiqni pijet alkoolike

Alkooli mund ta dëmtojë fëmijën tuaj nëse pini para shtatzënisë, përfshirë javët e para, para se të kuptoni se jeni shtatzënë. Pirja e rëndë gjithashtu mund të zvogëlojë fertilitetin tek meshkujt. Ndaj është më mirë që ju dhe partneri juaj të shmangni alkoolin sapo të filloni të planifikoni të keni një fëmijë.

Hapi i gjashtë: mbajini të ftohta!

Kur testikujt nxehen shumë, sperma që prodhojnë vuan. Qëndrimi ulur për periudha të gjata, përdorimi i laptopëve në prehër dhe puna në ambiente të nxehta mund të ndikojnë në prodhimin e spermës. Madje është sugjeruar se të brendshmet e ngushta kontribuojnë në çështjet e fertilitetit, megjithëse nuk ka shumë prova për këtë.

Hapi i shtatë: udhëtoni diku së bashku

Një pushim apo edhe një pushim gjatë fundjavës mund të jetë pikërisht ajo që ju nevojitet për të lehtësuar stresin dhe për të shijuar pak kohë relaksuese së bashku. Në fakt, disa prindër betohen se "pushimet e lindjes" ishte çelësi për të mbetur shtatzënë.

Hapi i tetë: hiqni këmbën nga gazi

Për disa çifte, përpjekja për të mbetur shtatzënë mund ta kthejë seksin më shumë në një punë të përditshme sesa një kënaqësi. Nëse kjo tingëllon e njohur, harroni dritaret pjellore për një kohë dhe përpiquni të rindizni një atmosferë takimesh me partnerin tuaj

Hapi i nëntë: bëni mardhënie të rregullt, por jo me regjim

Siç e dimë të gjithë, të bësh seks është gjëja më e rëndësishme! Edhe pse ndonjëherë mund të ndihmojë të dini se kur jeni duke ovuluar, thjesht të bëni seks çdo dy ditë deri në tre ditë gjatë gjithë muajit do t'ju japë shanset më të mira për të mbetur shtatzënë.